2020. január 3., péntek

160 cm, Nordica Dobermann Spitfire CA RTX carving síléc (2017-es modell) - Jelenlegi ára: 54 990 Ft

Jellemzői:
Hossz: 160 cm
Rádiusz/fordulókör: 13, 5 m
Szélességi paraméterek: 120, 5-72-103, 5
Technológia jellemzők:
Famagos szendvics „ sidewall” szerkezet
Front Side Camrock
EVO Energy Frame Carbon
Dual Radius System
Nordica ADV gyári kötéssel (rugóerősség 3. 0-10. 0 DIN között állítható)
 
Nordica Dobermann Spitfire CA RTX (2017-es modell):
A Dobermann a Nordica fő zászlóshajója, évről évre jobb lesz. Kompromisszumok nélküli választás sportos síelők számára.   Teljes famagos, EVO Energy Carbon, oldalfalas szerkezete garancia a stabil él tartásra, extra tempó mellett is. Pálya viszonytól függetlenül bármilyen terepen megállja a helyét. Front Side CamRock kialakításának lényege, hogy a léc 10%-ban felhajlított rocker eleje SL formájú, még a többi része GS geometriájú. Ez a kialakítás segíti a könnyű és gyors élezést kanyarkezdésnél, valamint precíz irányítást, stabil él tartást tesz lehetővé kanyarodás közben.   Haladó síelők számára ajánljuk.  
Sandwich Sidewall konstrukció:
Egyedülálló magalapú konstrukció, ami segíti a sí stabilitását minden területen. A Sandwich Sidewall áll egy belső rétegelt szendvicselt magból, aminek az alapja nyárfa és bükkfa és ezt veszi körbe egy kettős titanium héj. Az oldalfalak felelősek a közvetlen él és erőátvitelért, ezáltal az erő könnyebben eljut az élekig és maximális stabilitást nyújt a sílécnek, ami rendkívüli dinamizmust hozz magával.
Dual Radius System:
A Dual Radius-os síkre az óriás lesikló lécekre jellemző fordulókör tulajdonságok érvényesek a léc közepén, de előrébb inkább a szlalom lécekre jellemző sugár a jellemző. Így egyetlen síléccel két stílust lehet uralni a pályákon a kedvünknek, vagy környezeti tényezőknek függvényében. Jellemzően a léc eleje a szlalom lécekre jellemző kialakítású, a közepe, illetve a vége a lesikló lécekkel megegyező tulajdonságokkal rendelkezik.
Evo Energy Carbon:
Üvegszállal erősített, famagos, szénszálakkal és számos egyéb rétegű szerkezeti felépítés. Megfelelően ötvözi a stabilitást és rugalmasságot, ami elengedhetetlen a gondtalan sikláshoz
 
Állapot:
Mivel használt léc, ezért a felső felületén lehet karcolás, illetve kopás. Talpa hibátlan. Frissen élezve és waxolva, szezonra teljeskörűen felkészítve adom át.
 
Kinek ajánlom:
Tökéletes választás középhaladó és haladó síelőknek. Könnyen irányítható kis sebességnél, mivel nem egy nehéz léc (köszönhetően a karbon erősítésnek), azonban mellette feszes is, ezért nagyobb sebességnél sem remeg be. Ha egy 10-es skálán szeretnénk meghatározni, hogy pontosan milyen sítudáshoz illik leginkább a síléc, és az egyes szám a kezdő, a 10-es pedig a versenyzői szint, akkor az adott léc az 6, 7, 8-as számokat kapná.
A megfelelő hosszúságú síléc kiválasztását nem csak a magasságunk, vagy hogy milyen fajta pályán szeretnénk használni, hanem még a sí tudásunk is befolyásolja. Alapvetően a megfelelő méret a vállunk és fejünk teteje közé esik, azonban ezek közül kivételt képeznek az All Mountain Rocker lécek, amelyeknél akár hosszabb léc is választható. Ebben a tartományban lehet ingadozni, a rövidebb és hosszabb síknek is megvan az előnyük. Rövidebb ívekre, kurtább és alacsonyabb rádiuszú, hosszabb ívekre és a sebesség szerelmeseinek, hosszabb és magasabb rádiuszú (fordulókörű) sílécet ajánlok.
Rocker kialakításának köszönhetően 170 cm-es testmagasságtól ajánlom.
 
Nézz körül a többi sífelszerelésem között is!
 

Jelenlegi ára: 54 990 Ft
Az aukció vége: 2020-01-23 13:34 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése