2019. december 3., kedd

Christmas crackers (karácsonyi pukkantó) - Jelenlegi ára: 2 500 Ft


Eladó egy csomag Christmas crackers. 8 db 8 colos (~ 20 cm) crackerst tartalmaz.
"Christmas crackers , avagy a karácsonyi pukkantó a tradiciók része és nagyon népszerű Angliában , minden karácsonyi teríték mellett megtalálható. A pukkantó tulajdonképpen egy csillogó színes papírba csomgolt keménypapírból készült henger , ami úgy néz ki , mint egy nagyobbacska szaloncukor. Mindig két embernek kell szétszakítani , ezt egy kisebb petárdaszerű pukkanás kíséri. A hengerben legtöbbször egy színes papírkorona , egy vicc és egy kis ajándék található. A széthúzásnak az asztal felett kell történnie , jobb kézben tartva , bal kézzel pedig húzva a szomszéd pukkantóját.
Az első karácsonyi cracker 1840-ben tűnt fel , de igazán Thomas J Smith tette ismerté 1847-ben , ő francia novellákat árusított karácsonyi ajándékként. Népszerűvé viszont csak azután vált , miután színes papírba (christmas crackerbe) csomagolva árulta az írásait. Akkoriban kezdett igazán elterjedni és azóta is töretlen népszerűségnek örvend.
Egy jó hanulatú vacsorát még jobbá , egy feszültebb hangulatút pedig oldottabbá tehet ez a pár perces kis "vidámságcsomag". : -))
Nagy-Britanniában , Új-Zélandon , Kanadában és Ausztráliában hagyomány. "
Személyes átvétel Óbudán a Flórián térnél. Bármilyen küldési mód előre utalással.


Jelenlegi ára: 2 500 Ft
Az aukció vége: 2019-12-24 17:19 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése