2021. június 9., szerda

SZALAI ZSOLT - Gyökeres ház - Jelenlegi ára: 1 691 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a lira. hu online könyváruház csapata.
Áruházunk közel 50 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
A megrendelt könyveket házhozszállítással veheti át. A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
1964469
SZALAI ZSOLT
Gyökeres ház
Ha költözöl, elfogadod a meglévőt, sajáttá formálod a teret, megszokod, belakod. Látod és tapasztalod, megadod mindennek idejét, módját: otthonnak nevezed.
Szalai Zsolt kötete egy családi ház, egyben egy egész közösség történetének nyomába ered. Az öttevényi, tóközi miliő, a városi és a falusi élettapasztalat konkrét, valóságos elemeiből töltekezik. Ugyanakkor a lírai költészet eszköztárával megformált versek a bontási folyamatok ábrázolásából építkezve a tér- és időbeli kiterjedéseket tágabb összefüggésbe helyezik. Olyan általános léttapasztalattá, melyek a személyes perspektívát az egyetemes emberi létezés irányába mozdítják.
A ház egykori és jelenkori lakói metonimikusan rendelődnek egymás mellé, az archiválás és a renoválás pedig egyszerre jelenti az egyszerű tárgyak, az élőlények, a helyhez kapcsolódó emlékek számbavételét.
A kötet versei a bontás-átalakítás fokozatait jelenítik meg. Úgy bánik nyersanyagával, úgy írja újra történeteit, hogy azok különbözőségeit a vers felépítményében megjeleníti, majd a lírai beszédszólamok segítségével a jelenbe ívelő, homogén felületté formálja.
A Gyökeres ház az egymással létezésnek, az egymás mellett élésnek és az egymás utániságnak költészettel mért tapasztalata.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Köszönjük, hogy bennünket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A lira. hu csapata


Jelenlegi ára: 1 691 Ft
Az aukció vége: 2021-06-10 10:51 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése