2021. április 1., csütörtök

Utószezon - DVD Fábri Zoltán filmje - Jelenlegi ára: 2 910 Ft

Eredeti DVD.  Új. Magyar film(1967). 2. 0DD eredeti hanggal. Rendezte:  Fábri Zoltán. Játékidő: 2 óra. Digitálisan felújított változat! További tartalmi és technikai info a mellékelt képeken.
Szereplők:  
Páger Antal
Kerekes
Szendrő József
Zorkay
Rajz János
Sodits
Apor Noémi
Vörös nő
Básti Lajos
Holl Péter
Kőmíves Sándor
Lauffer
Díj:  1967 Velencei Filmfesztivál különdíj
Ismertető:
A balatoni üdülőhelyen az utószezont élvező társaság unalmában elhatározza, hogy megvicceli a társaság egyik tagját. Kerekes nyugalmazott gyógyszerészt felhívják telefonon, és a megyei főkapitány nevében "igen fontos ügyben" beidézik másnapra.
Nem is sejtik, hogy a tréfa milyen válságot idéz elő Kerekesben. Ő ugyanis a II. világháború alatt Szilágyiék patikájában dolgozott, és Holl Péter, az akkori rendőrkapitány az ő elszólása nyomán vitette el a zsidó származású Szilágyiékat. Ráadásul a patikát kiutalták az árja Kerekesnek. Másnap Kerekes elindul a megyeszékhelyre. A barátok, akik titokban követik, látják, hogy milyen felindult állapotban van. Szeretnék közölni vele a valóságot, de egész napos hajsza után csak este sikerül Kerekest erőszakkal visszacipelni a Sodits-villába.
Itt - meglepetésükre - a szívrohammal küszködő Kerekes követeli, hogy most már komolyan tárgyalják le az ügyét, annál is inkább, mert a társaságban egy nyugalmazott bíró is van...
Rónay György "Esti gyors" című regénye nyomán a forgatókönyvet Szász Péter írta.


Jelenlegi ára: 2 910 Ft
Az aukció vége: 2021-04-01 22:13 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése