2020. április 19., vasárnap

Mexikói pillangófa - Caesalpinia mexicana - Egzotikus megjelenésű edényes dísznövény. 6 db mag! - Jelenlegi ára: 800 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Mexikói pillangófa – Caesalpinia mexicana
6 db mag!
Texas déli részétől Közép-Mexikóig húzódik ennek a gyorsan növő, gyönyörű dísznövénynek a természetes élőhelye, ahol kisebb fává is megnő, de legtöbbször cserje méretű. Összetett levelei párosan szárnyaltak, sok kicsi levélkéből állnak. Virágai élénk sárgák, illatosak, szép formájúak. Minden része mérgező!
Nem télálló, edényes növényként tartható, mint a leander. Jól tűri a szárazságot, és a magas hőmérsékletet, bírja a rosszabb minőségű talajokat is. Teljes napsütésben fejlődik szépen.
Magjai egész évben vethetők. Vetés előtt érdemes a magokat kissé megkarcolni egy dörzspapírral, majd langyos vízben egy-két napig áztatni (ha közben valamelyik mag megduzzad, vessük el). Termőföld és homok keverékébe vetjük 0, 5 cm mélyre. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 25 fok körül van. Csírázási ideje 2-6 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 800 Ft
Az aukció vége: 2020-04-19 21:38 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése