2018. június 4., hétfő

Ritkaság.Szép Vostok óra kb az 1990-es évekből. (C.C.C.P.) - Jelenlegi ára: 13 500 Ft


C. C. C. P
Csisztopoli Óragyár (Vosztok)
1941-ben a Szovjetunió területére betörő náci haderő elől az iparterületekről a fontosabb gyárakat igyekeztek az oroszok minél keletebbre, az ország belsejébe áttelepíteni. Ez lett a sorsa a 2. Moszkvai Óragyárnak is. Evakuálják a Tatárföldön, a Káma folyó mellett fekvő kisvárosba, Csisztopolba. Természetesen ebben az időben itt is elsősorban a haditermelés volt az elsődleges, de a háború befejezte után ismét az óragyártásé lett a fő szerep. A 2. MÓGY-at visszatelepítik Moszkvába, de gépparkjának egy része marad helyben az immáron Csisztopoli Óragyár alapjaként. A gyár később földrajzi elhelyezkedése okán felveszi majd a Vosztok (Kelet) nevet.
Már az 50-es években kitűntek gyártmányaik a többi szovjet óra közül megbízhatóságukkal és pontosságukkal. Ők voltak az elsők a szovjet óragyártók közül, akik napi 10 másodpercen belüli pontosságú karórákat voltak képesek nagy sorozatban gyártani. Többek között ennek a munkának eredményeként tüntették ki a gyárat 1962-ben a Lipcsei Nemzetközi Óravásáron aranyéremmel az azóta kultikussá vált Vosztok Precision óracsalád megalkotásáért.
A 60-as évekre ők váltak a naptármodullal ellátott karórák úttörőivé, és a karórák vízállóságának tökéletesítésében is elsődleges szerepet játszottak. Híressé váltak 20 ATM nyomást is gond nélkül elviselő katonai óráikról.
1965-ben a gyárat hivatalosan is kinevezik a Védelmi Minisztérium beszállítójának. Innentől a hadi követelményeknek is megfelelő órák gyártása az üzem fő profilja. Persze a polgári piacra továbbra is készítenek órákat, sőt ezek részaránya a későbbiekben növekedni is fog az összes gyártott darabszámhoz viszonyítva. Az idő múlásával aztán a katonai célokra tervezett órákat is bevezetik a polgári piacokra.
Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra sem utolsó  gyönyörű Vostok óra 17 köves szerkezettel kb 1990-es évekből szép bőr  szíjjal.
Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjtői  darab!!
Gyönyörű számlap szép indexekkel  szép  mutatókkal. Szép tok aranyozott lünettával acél hátlappal. Szerkezete 17 köves teszi dolgát működik .. Hozzá való szép új  szíj. Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a gyönyörű  Vostok óra. A képek magukért beszélnek. Mérete: 37mm korona  nélkül.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!
Posta: 600 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 13 500 Ft
Az aukció vége: 2018-06-10 23:04 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése