2017. augusztus 4., péntek

Két új matrózruhás - DIÁKLÁNYOK REGÉNYE- Ego / *Fried Margit-1937-Singer és Wolfner Irodalmi Intézet - Jelenlegi ára: 1

ANTIK RÉGI könyvek, kiadások  az 1920/30 as évekből         
MELY KÉSZÜLT az 1937 es évben - Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R. -T. Budapest) Könyvkiadó kiadásában.  
 A Singer és Wolfner kiadó 1885 ben alakult - üzletük 1912-től az Andrássy út 16. szám alatt volt, amely korabeli források szerint akkoriban a legszebb és a legkorszerűbb volt a Monarchia területén.... Akkoriban az egyik legnagyobb és legsikeresebb magyar kiadónak számított. A Singer és Wolfner kifejezetten fontosnak tartotta a művészeteket, ezért ügyelt a szépen kidolgozott illusztrációkra, némely címlap és képi alkotás már szinte művészi értékűvé varázsolta a kiadásokat.  
Kiadói félvászon- 159 oldal - Nyelv: Magyar - Méret: 23 cm x 16 cm - Hungária Nyomda RT. Budapest nyomás
            Fejes Gyula korhű, korabeli művészi fekete-fehér rajzaival illusztrálva.  
 A könyv, immár 80 éves -ettől és sok-sok mindentől "izgalmas"ez a sokat megélt és átélt kiadás ....
Szerző : Ego (Fried Margit) - néhány szó a szerzőről:
Margit, írónő, írói álnevén Ego, dr. Rózsavölgyi Mórné, szül. Budapesten 1881. Több nagyobb napilapba és folyóiratba dolgozott, 1905-től kezdve a Pesti Naplóba írt tárcákat. A Hétnek, Kiss József folyóiratának is munkatársa volt. Novellákat, regényeket, főleg ifjúsági regényeket írt erős szociális érzéssel és őszinte emberszeretettel. Könyv alakban megjelent regényei és elbeszélései: Médi szenvedései (1903); Pest és a pestiek (1908); Kleinmann Márta (1911); Mari (1920). Ifjúsági regényei: A komoly Novák Magda (1914); A régi ház gyermekei (1920); Dacos Miska (1923). "
EGO- rendes nevén:  Fried Margit
 - Két új matrózruhás -
                           - DIÁKLÁNYOK REGÉNYE -
        Egy kedves klasszikus történet, nagyon régről....   korabeli és korhű művészi rajzokkal illusztrálva - 
  Azon a szerdai napon elmaradt a hatodik b) rajzórája és a lányok már tizenkettőkor hazamehettek.  - Elkísérlek - szólt Gábor Évi Juhász Emmihez -, mert szeretnék neked valamit elmondani. De csak neked! Még Borisnak vagy Zsuzsának sem mondom el...  - Dehogy nem mondod el! Ha nem ma, akkor holnap! - mondta nevetve Juhász Emmi. Jól ismerte ő a barátnőit is, sajátmagát is. Előbb-utóbb minden titkát elmeséli az ember.  - Ide hallgass! - így szólt Évi és belekarolt Emmi karjába és átcibálta a másik oldalra, ahol kevesebben jártak. - Írtam egy novellát. Ilyen jót még sohasem írtam. Tudod, hogy nem valami sokra becsülöm a tehetségemet, de ez a novella olyan, mintha nem is én írtam volna. És elküldtem. Pályázatra ... - Hova?  Évi körülnézett. Egyetlen egy matrózruhás sem volt a közelükben. Siető felnőttek jártak az uccán. De ő mégis odahúzta Emmi svájcisapkás fejét a szájához és fülébe súgta: miféle pályázatra küldte el azt a novellát.  - Nahát! Micsoda merészség! És ha kisül, hogy te írtad? - kérdezte csodálkozva Emmi.
TARTALOM
Két új matrózruhás
3
Veres Pálné iskolája
77
Márta « igényei»
96
Ideálja válogatja
101
Jaj!...
105
A tanár úr « pikkel»
109
Tizenkettő és tizenhat
114
A pöttyös sál
119
A nagy levélpapír
122
Iskolások
125
Zsuzsi tudománya
129
Mártának virágot hoznak
133
A filmrendező és a lányok
137
Ezt nem szabad
144
Az osztály becsülete
151
Kisszakasz
156
Ki köszön « előre»?
158
Neki ez « derogálna»
159
 AJÁNLOM:  Akik szeretik a régi, ritkább egyedi minőségi kiadásokat, a minőségi könyveket, történeteket, régi könyveket, vagy épp bármilyen kötődése van a kiadáshoz, immár egy ritka remekmű.... Olyan személynek, aki ismeri és elfogadja az "apróságokat"amik egy ilyen antik régi kiadásnál előfordulhatnak...      
ÁLLAPOT:  Szép és teljes, firkamentes, tiszta! nem koszos és nem dohos, nem szagos, szépen egyben van és itt van, minden oldal és lap, épen, teljesen - a lapok épek, tiszták, nem járnak ki, nem foltosak, nem piszkosak - a hátsó borítót, egy igényes karton díszíti.
Azon pedig érdemes elgondolkozni, merengeni, hogy az 1930-as évek! nem most voltak.., sokat meg és átélt ez a könyv, ettől még érdekesebb, beszédesebb és egy nemes, becses izgalmas ez a kiadás.... és hát kérem, majd 80 éves....
Minden kedves látogatót megtisztelek, egy a termékről készített galériával, hogy a lehető legtöbb információt tudjam átadni róla.
Köszönöm, hogy az oldalt meglátogatta.
Tekintse meg további termékeimet.
Sok könyv, mesekönyv, sport könyv, újság, képregény is található.
                                              Több termék rendelése esetén, kedvezményt adok.
                                                                Állítsa össze kívánság listáját.
Kérdése kérése lenne szívesen segítek!
       Szállítási ajánlat: vatera futárral posta pontra, fix 790 Ft-ért, ezért a posta díjért akár több terméket is rendelhet egy postával!                      

Jelenlegi ára: 1 490 Ft
Az aukció vége: 2017-08-25 07:51 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése