2016. november 24., csütörtök

HĂĄzi, termelĹ‘i olajfĹąz mĂŠz 500g! - ELFOGYOTT! - Jelenlegi ára: 1 300 Ft

500g termelĹ'i olajfĹąz mĂŠz OMME Ăźvegben.
OlajfĹąz mĂŠz
FĹązfĂĄhoz hasonlĂł levelei miatt olajfĹąznek, olajfĂĄnak, ezĂźstfĹąznek is nevezik. TermĂŠse olajbogyĂłhoz hasonlĂł, de fanyar Ă­zĹą. Nagyon illatos, mĂŠzelĹ' sĂĄrga virĂĄgai mĂĄjus – jĂşniusban nyĂ­lnak. MĂŠze vilĂĄgossĂĄrga, a virĂĄgĂĄhoz hasonlĂłan bĂłdĂ­tĂł illatĂş ĂŠs aromĂĄjĂş mĂŠzkĂźlĂśnlegessĂŠg. Lassan kristĂĄlyosodik. KoktĂŠlok ĂŠs a feketekĂĄvĂŠ remek Ă­zesĂ­tĹ'je. Magas ĂŠlvezeti ĂŠrtĂŠke miatt nyers ĂŠtelek kĂźlĂśnleges Ă­zesĂ­tĹ'je.
TermelĹ'i MĂŠzesĂźveg
AZ OrszĂĄgos Magyar MĂŠhĂŠszeti EgyesĂźlet ĂĄltal elismert ĂŠs igazoltan valĂłdi mĂŠzet forgalmazĂłk ebben az Ăźvegben forgalmazzĂĄk a mĂŠzĂźket, ilyet csak valĂłdi mĂŠhĂŠsz kaphat, aki rendelkezik regisztrĂĄciĂłs szĂĄmmal, kereskedĹ' nem!
Amelyik mĂŠ z nem ebben az Ăźvegben kerĂźl forgalomba az nem az egyesĂźlet ĂĄltal elismert minĹ'sĂŠgi ĂŠs garantĂĄlt valĂłdi mĂŠzet tartalmazza.
KivĂĄlĂł ĂŠs bio minĹ'sĂŠgĹą mĂŠz kĂśzvetlen a termelĹ'tĹ'l!
VIDĂ"K MÉHÉSZET
VidĂłk LĂĄszlĂł vagyok, BĂĄcs-Kiskun megyĂŠben egy kis faluban SzakmĂĄron ĂŠlek, 2007 Ăłta mĂŠhĂŠszkedek. Az eredeti szakmĂĄm alsĂł tagozatos tanĂ­tĂł, az utolsĂł kĂŠt ĂŠvet a fĹ'iskolĂĄn levelezĹ'n vĂŠgeztem, ekkor kerĂźltem kapcsolatba a mĂŠhĂŠszkedĂŠssel. MindkĂŠt nagypapĂĄm mĂŠhĂŠszkedett, hozzĂĄm sem ĂĄllt tĂĄvol ez a szĂŠp Ĺ'si szakma, ĂŠrdekelt ĂŠs szerettem volna tovĂĄbb vinni a csalĂĄdban. A tanulĂĄs ĂŠs az iskolĂĄba valĂł bejĂĄrĂĄs miatt nem talĂĄltam teljes munkaidĹ's ĂĄllĂĄst, Ă­gy ĂścsĂŠmmel , vĂĄsĂĄroltunk 2db 1/2 NB rakodĂł kaptĂĄrt mĂŠhekkel. MindkettĹ'nknek nagyon tetszett a dolog, lekĂśtĂśtt minket a mĂŠhek ! ĂŠrdekes ĂŠs kĂźlĂśnĂśs ĂŠlete, tĂĄrsadalmi szervezĹ'dĂŠse, munkamegosztĂĄsa. Egyre tĂśbbet olvastunk utĂĄna a tĂŠmĂĄnak, ismerĹ's mĂŠhĂŠszekkel beszĂŠltĂźnk, ĂŠs ĂŠszre sem vettĂźk, hogy egyre jobban belemĂŠlyedtĂźnk, olyannyira, hogy a hobby munka lett, majd az kĂŠsĹ'bb hivatĂĄssĂĄ vĂĄlt. Az Ĺ'sz vĂŠgĂŠre mĂĄr Ăśt mĂŠhcsalĂĄddal teleltĂźnk be, majd ezt az elkĂśvetkezendĹ' Ăśt ĂŠvben nagyon sok munkĂĄval ĂŠs kitartĂĄssal 220 csalĂĄdra szaporĂ­tottuk fel. 2010-ben mĂĄr Ăşgy ĂŠreztem, hogy ezt szeretnĂŠm csinĂĄlni minden idĹ'mben, fĹ'ĂĄllĂĄsĂş Ĺ'stermelĹ' lettem, letettem a MĂŠhĂŠsz szakvizsgĂĄt, ĂŠs jelenleg 250 mĂŠhcsalĂĄddal mĂŠhĂŠszkedem ugyancsak ½ NB rakodĂł rendszerben. Magam gyĂĄrtom a kaptĂĄrakat ĂŠs kiegĂŠszĂ­tĹ'ket is. Ez az a kaptĂĄrtĂ­pus az, amely felĂŠpĂ­tĂŠse ĂŠs mĂŠrete miatt a legalka lmasabb kĂźlĂśnleges, kevĂŠs ĂŠs jĂł minĹ'sĂŠgĂź mĂŠz termelĂŠsĂŠre. TermelĂŠsi idĹ'szakban semmilyen vegyszert ĂŠs antibiotikumot nem hasznĂĄlok, Ă­gy a mĂŠz teljesen tiszta eredeti formĂĄjĂĄban kerĂźl Ă–nhĂśz. CĂŠlom nem tĂśmegtermelĂŠs, hanem a kivĂĄlĂł ĂŠs bio minĹ'sĂŠgĹą mĂŠz elĹ'ĂĄllĂ­tĂĄsa.
SzemÊlyes åtvÊtel Szakmår, Kalocsa, KecskemÊt!  10kg feletti våsårlås esetÊn ingyenes kiszållítås az orszåg egÊsz terßletÊn!

Jelenlegi ára: 1 300 Ft
Az aukció vége: 2016-12-15 16:25 . HĂĄzi, termelĹ'i olajfĹąz mĂŠz 500g! - ELFOGYOTT! - Jelenlegi ára: 1 300 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése